Laatste Nieuws

 

 

 

Griepprik 2019

 

Ook dit jaar verzorgen de huisartsen van De Compagnie de jaarlijkse griepprik voor hun patiënten. Bent u 60 jaar of ouder, heeft u diabetes,een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand dan komt u in aanmerking voor deze gratis griepprik. De jaarlijkse griepprik is de beste bescherming tegen griep  en beschermt u tegen ernstige gevolgen van de griep.

 

De Grote Griepprik-Avond is dit jaar op dinsdag 8 oktober 2019. Alle patiënten die aanmerking komen krijgen een persoonlijke uitnodiging per post.

 

Mocht u deze avond verhinderd zijn dan kunt u na 8 oktober  iedere middag van 15.00 uur tot 16.00 uur  terecht voor de griepprik. U hoeft daarvoor geen afspraak te maken!

 

 

 

Voor meer informatie over de jaarlijkse griepprik zie www..rivm.nl/griepprik en https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen

 

 

 

 

Betere zorg door goede informatie: alleen met uw toestemming!

 

Gegevensuitwisseling tussen zorgverleners is van groot belang om fouten in de behandeling te voorkomen. In spoedeisende situaties kan het zelfs van levensbelang zijn dat het ziekenhuis en de huisartsenpost beschikken over de juiste informatie. Dan is het belangrijk dat de zorgverlener snel en makkelijk uw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Om dit mogelijk te maken sluiten wij ons aan op het zorgnetwerk van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ).  Dit is een speciaal en beveiligd netwerk en zorgt voor het snel en betrouwbaar uitwisselen van medische gegevens. Op  www.vzvz.nl kunt u meer  lezen over welke zorgverleners in de regio gekoppeld zijn en toegang hebben tot welke informatie.

Wij willen u er nadrukkelijk op wijzen dat uw toestemming  vooraf nodig is om uw gegevens  elektronisch beschikbaar te mogen maken. Uw toestemming hoeft u in principe maar eenmalig te verstrekken en kunt u ook altijd weer intrekken.Als u geen keuze doorgeeft of bewust geen toestemming verleent zijn uw gegevens niet opvraagbaar. U bent er dan zelf verantwoordelijk voor dat andere zorgverleners over de juiste informatie beschikken.

U kunt uw  toestemming regelen op de website  www.ikgeeftoestemming.nl . U kunt hier online een toestemmingsformulier invullen, uitprinten en bij de praktijk afgeven.

 

 

 

 

Het gemak van medicatierollen als u dagelijks geneesmiddelen gebruikt.

 

Dagelijks medicijnen moeten slikken op verschillende tijdstippen is vaak moeilijk te onthouden. U vergeet maar al te makkelijk uw medicijnen in te nemen, met alle mogelijke nadelige gevolgen van dien. Wij kunnen u daarbij helpen door u over te zetten op zgn. weekmedicatierollen (baxteren). Een medicatierol is een weekdoseersysteem waarbij de medicijnen per dag en per innametijdstip in gemakkelijk afscheurbare zakjes zijn verpakt. U ontvangt voor een week uw medicijnen in deze medicatierol en ontvangt automatisch de volgende rol voor de week erna. Wij zorgen ervoor dat de volgende rol op tijd klaarligt. U hoeft dus zelf niet meer te herhalen! Verdere voordelen voor u zijn: betere controle over uw eigen medicijngebruik, minder kans op vergissingen, hygienischer, minder verspilling van medicijnen, gemakkelijk per dag of per week mee te nemen. Voor deze extra service betaalt u niets meer!

Heeft u interesse of wilt u meer informatie neem dan gerust contact op met apotheekassistenten of met uw arts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thuisarts.nl,  een uitstekende patientenwebsite over gezondheid en ziekten

 

Recentelijk is de website www.Thuisarts.nl gestart  door huisartsen voor alle patienten   van de huisartsenpraktijken in Nederland.

Www.Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten in begrijpelijke en klare taal. Bij vragen en klachten thuis of voor,tijdens en na uw bezoek aan de huisarts weet u voortaan  direct waar u moet zijn. Duidelijk en overzichtelijk. Zonder veel te moeten zoeken. En zonder advertenties en reclames. Deze website is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap. De huisartsen van De Compagnie ondersteunen dit initiatief en adviseren u eens rond te kijken op deze zeer nuttige en praktische website,

 

© 2020 Huisartsenpraktijk De Compagnie.

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.