Laatste Nieuws

GRIEPPRIK EN PNEUMOKOKKENPRIK 2020

 

 

Ook dit jaar verzorgen wij de gratis griepvaccinatie voor diabetes/hart/long/nierpatiënten, mensen met verminderde weerstand en menses ouder dan 60 jaar. Nieuw is de gratis pneumokokkenvaccinatie voor patiënten geboren tussen 1941 en 1947. Patiënten die hier voor in aanmerking komen ontvangen een persoonlijke schriftelijke uitnodiging. Door de coronamaatregelen zijn wij genoodzaakt de griepprikavond anders te organiseren. Het is nu verspreid over drie avonden en over meerdere tijdstippen. De pneumokokkenvaccinatie heeft een aparte avond  gekregen. Door deze aangepaste organisatie is het veilig voor u en de praktijkmedewerkers naar de praktijk te komen.

 

Let op! U kunt meehelpen:

 • Door strikt op de vermelde tijd en datum te komen. Het aantal inhaalmogelijkheden is beperkt.
 • Bij coronaklachten blijft u thuis.
 • U krijgt de griepprik in de linker arm en de pneumokokkenprik in de rechter arm. Draag makkelijke kleding.
 • Houd 1,5 meter afstand, draag een mondkapje en volg de aanwijzingen van onze medewerkers op. 
 • Bij onverhoopte verhindering op één van de avonden kunt u een nieuwe afspraak maken via de doktersassistenten.   

 Voor meer informatie www.Thuisarts.nl  www.rivm.nl/pneumokokkenprik  www.rivm.nl/griepprik  www.snpg.nl 

 

   

 

CORONAVIRUS 

 

 

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Kijk dan voor meer informatie op  www.rivm.nl . U kunt ook contact opnemen met het publieksnummer van het RIVM:  0800-1351. Maakt u zich zorgen over uw gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk dan eerst op  www.thuisarts.nl , daar staat wat u kunt doen. Heeft u twijfels, ga dan NIET naar de huisarts, huisartsenpost of Eerste Hulp van het ziekenhuis vanwege mogelijk besmettingsgevaar en verspreiding van het virus.Het  landelijk advies is THUIS BLIJVEN en uitzieken bij neusverkoudheid OF hoesten OF koorts en laat u testen bij de GGD. Alleen bij ernstiger klachten zoals forse ademhalingsproblemen en hoge koorts kunt u TELEFONISCH contact opnemen met uw huisarts. 

 

Wij volgen alle ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Om de artsen, assistenten, praktijkondersteuners en andere medewerkers  zo veel mogelijk te beschermen en uw medische verzorging zo veel mogelijk te waarborgen hebben wij in onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk een aantal maatregelen moeten treffen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat:

 • Uw afspraak in overleg met u moet worden verzet naar een later moment.
 • Uw afspraak  bij de arts telefonisch plaatsvindt.

Verder trachten wij  de besmetting en verspreiding van het virus binnen het praktijkgebouw tegen te gaan door het aantal toegelaten patiënten  te beperken. Wij vragen van u het volgende:

 • Kom bij voorkeur alleen op het spreekuur van arts/assistent/praktijkondersteuner. Een kind komt met één ouder. 
 • Maximaal 2 patiënten voor de apotheekbalie, wilt u buiten wachten op uw beurt!
 • Houd de gesprekken kort en zakelijk.
 • Houd  gepaste afstand (min.1,5 meter) naar medewerkers en medepatiënten.
 • Dragen van een MONDKAPJE in het praktijkgebouw is verplicht.
 • Bent u getest door de GGD en blijkt u besmet te zijn. Meld dit dan ook aan onze huisartspraktijk.

 

Om besmetting en verspreiding te voorkomen geldt: 

 1. Geen handen schudden.
 2. Niezen en hoesten in de elleboog.
 3. Gebruik papieren zakdoekjes.
 4. Regelmatig handen wassen met zeep.

 

Maak gebruik van de notificatie-app CoronaMelder van de Rijksoverheid. Voor vragen over deze app en notificaties: 0800-1920 (gratis) en www.coronamelder

 

 

Wij vragen om uw begrip en hopen uiteraard net als u dat deze situatie  niet lang zal duren.

 

 

  

Thuisarts.nl,  een uitstekende patientenwebsite over gezondheid en ziekten

 

Recentelijk is de website www.Thuisarts.nl gestart  door huisartsen voor alle patienten   van de huisartsenpraktijken in Nederland.

Www.Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten in begrijpelijke en klare taal. Bij vragen en klachten thuis of voor,tijdens en na uw bezoek aan de huisarts weet u voortaan  direct waar u moet zijn. Duidelijk en overzichtelijk. Zonder veel te moeten zoeken. En zonder advertenties en reclames. Deze website is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap. De huisartsen van De Compagnie ondersteunen dit initiatief en adviseren u eens rond te kijken op deze zeer nuttige en praktische website,

 

© 2020 Huisartsenpraktijk De Compagnie.

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.