Laatste Nieuws

CORONAVIRUS 

 

 

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Kijk dan voor meer informatie op  www.rivm.nl . U kunt ook contact opnemen met het publieksnummer van het RIVM:  0800-1351.

 

Maakt u zich zorgen over uw gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk dan eerst op  www.thuisarts.nl , daar staat wat u kunt doen. Heeft u twijfels, ga dan NIET naar de huisarts,huisartsenpost of Eerste Hulp van het ziekenhuis vanwege mogelijk besmettingsgevaar en verspreiding van het virus.

  

Het  landelijk advies is THUIS BLIJVEN en uitzieken bij neusverkoudheid OF hoesten OF koorts. Alleen bij ernstiger klachten zoals forse ademhalingsproblemen en hoge koorts kunt u TELEFONISCH contact opnemen met uw huisarts.

 

Houd er rekening mee dat de wachttijden aan de telefoon bij de huisarts en huisartsenpost langer zijn dan u gewend bent.

 

 

Wij volgen alle ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Om de artsen, assistenten, praktijkondersteuners en andere medewerkers  zo veel mogelijk te beschermen en uw medische verzorging zo veel mogelijk te waarborgen hebben wij in onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk een aantal maatregelen moeten treffen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat:

  • Uw afspraak in overleg met u moet worden verzet naar een later moment.
  • Uw afspraak  bij de arts telefonisch plaatsvindt.

Verder trachten wij  de besmetting en verspreiding van het virus binnen het praktijkgebouw tegen te gaan door het aantal toegelaten patiënten  te beperken. Wij vragen van u het volgende:

  • Kom bij voorkeur alleen op het spreekuur van arts/assistent/praktijkondersteuner. Een kind komt uiteraard met één ouder. 
  • Maximaal 2 patiënten voor de apotheekbalie, wilt u buiten wachten op uw beurt!
  • Houd de gesprekken kort en zakelijk.
  • Houd  gepaste afstand naar medewerkers en medepatiënten.

 

Om besmetting en verspreiding te voorkomen geldt nog steeds: 

  1. Geen handen schudden.
  2. Niezen en hoesten in de elleboog.
  3. Gebruik papieren zakdoekjes.
  4. Regelmatig handen wassen met zeep.

LET OP !   DE MEDICIJNUITDEELPOST in HUIZE ALMERE te OPPERDOES is per heden gesloten ter bescherming van de bewoners. U kunt uw medicijnen afhalen na 15.00 uur bij huisartsenpraktijk De Compagnie in Medemblik

 

 

Wij vragen om uw begrip en hopen uiteraard net als u dat deze situatie  niet lang zal duren.

 

 

  

Thuisarts.nl,  een uitstekende patientenwebsite over gezondheid en ziekten

 

Recentelijk is de website www.Thuisarts.nl gestart  door huisartsen voor alle patienten   van de huisartsenpraktijken in Nederland.

Www.Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten in begrijpelijke en klare taal. Bij vragen en klachten thuis of voor,tijdens en na uw bezoek aan de huisarts weet u voortaan  direct waar u moet zijn. Duidelijk en overzichtelijk. Zonder veel te moeten zoeken. En zonder advertenties en reclames. Deze website is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap. De huisartsen van De Compagnie ondersteunen dit initiatief en adviseren u eens rond te kijken op deze zeer nuttige en praktische website,

 

© 2020 Huisartsenpraktijk De Compagnie.

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.